Veelgestelde vragen

Q: Wat gebeurt er als ik een verkeersboete krijg tijdens de huurperiode?

A: Als je een boete krijgt dan zul je die moeten betalen. De auto-eigenaar zal deze dan aan jou doorsturen en aangeven hoe je dient te betalen.

Q: Kan ik een boeking annuleren?

A: Ja, je kan een boeking annuleren. Doe dit echter wel zo snel mogelijk zodat de auto-eigenaar ook de kans krijgt om zijn plannen te wijzigen of de auto aan iemand anders te verhuren. Indien je de boeking meer dan 24uur voor de starttijd annuleert zijn er geen kosten aan verbonden. Anders zullen we de boekingskosten voor het aantal gereserveerde uren of de minimum prijs van 3 euro van je balans aftrekken.

Q: Wat moet ik doen op het einde van de boeking?

A: Op het einde van je boeking zet je de auto terug op de vaste plaats, je verlaat de auto en uiteraard sluit je de auto af via de app. Vervolgens moet je de boeking beëindigen. Als je de boeking vergeet te beëindigen blijft de boeking doorlopen en blijft ook de huurprijs aangerekend worden. De volgende gebruiker kan dan ook niet vertrekken.

Q: Wat moet ik doen als ik een schadegeval heb?

A: Bij schade is het belangrijk om aan de hand van de app te melden waar de schade zich bevindt en er een foto van te maken als bewijs.

Q: Wie betaalt de verzekering?

A: Jij betaalt enkel voor het gebruik van de auto. In deze prijs worden alle kosten verrekend. De verzekering, maar ook het onderhoud en de slijtage.

Q: Wat is een keyless lock?

A: Het ‘Keyless Lock’ is een elektronisch doosje dat we hebben ontwikkeld dat je op eenvoudige wijze zelf in je wagen kan plaatsen. Het is een simpele maar ingenieuze oplossing voor het openen en sluiten van je wagen via een smartphone en het virtueel uitwisselen van je sleutels gedurende de reservaties. Bovendien kan het ‘Keyless Lock’ geleverd worden met een GPS tracking systeem. Hierdoor ben je steeds op de hoogte van waar je wagen zich bevindt en ben je tevens zeker dat het ingegeven aantal kilometers altijd correct is.

Q: Wat als je smartphone plat is en je wilt de keyless lock gebruiken?

A: Zorg dat je gsm genoeg is opgeladen! Je kan de keyless lock niet gebruiken als je smartphone plat is.

Q: Kan ik verantwoordelijk gesteld worden voor schade die ik voor vertrek niet heb gemeld?

A: Ja. Het is aangeraden om altijd goed te kijken of er iets is aan de auto. Voor aanvang van de boeking is het belangrijk om een rondje rond de auto te wandelen om de auto te keuren.